Članstvo
16573
page-template-default,page,page-id-16573,page-child,parent-pageid-16550,bridge-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-18.0.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Članstvo

Zveza društev »General Maister« (v nadaljnjem besedilu »ZVEZA«) je pravna oseba civilnega prava, ki so jo na podlagi 11. Člena Zakona o društvih ustanovile pravne osebe – ustanovitelji za uresničevanje svojih skupnih interesov.

 

Ustanovitelji – društva so pravne osebe zasebnega prava, ki združujejo fizične osebe, potomce Maistrovih borcev, zainteresirane državljane Republike Slovenije in druge ljudi, ki želijo ohraniti spomin na zgodovinsko delo in domoljubno sporočilnost generala Rudolfa Maistra in njegovih borcev za severno mejo, kot tudi tiste, ki so delovali za nastanek samostojne Slovenije in delujejo v domoljubnih društvih v negovanju domoljubja.

 

Druge pravne osebe (podjetja, zavodi, šole in druge ustanove) so v ZVEZI lahko le simpatizerji, ki s svojimi predlogi lahko sodelujejo, vendar brez pravic, ki po tej statutarni pogodbi in Zakonu o društvih gredo le članom ZVEZE, registriranim po Zdru.

 

V ZVEZO DGM lahko kadarkoli pristopijo slovenska domoljubna društva in njihove zveze, registrirane po Zdru, če z ZVEZO sklenejo pristopno pogodbo na podlagi odločitev svojih najvišjih organov in jo podpišejo njihovi zastopniki.

PRISTOPNA IZJAVA ČLANA

STATUTARNA POGODBA

PROGRAM DELA ZA LETI 2019 – 2020