ČESTITKE OB PRAZNIKU DNEVU GENERALA MAISTRA!

“Polaganje vencev ob državnem prazniku dnevu Rudolfa Maistra pred spomenikoma generala Maistra pred zgradbo MORS in na Trgu Osvobodilne fronte pri železniški postaji v Ljubljani.”

Letos bomo državni praznik dan generala Rudolfa Maistra zaradi znanih razlogov obeležili nekoliko drugače.

V ta namen vam omogočamo povezave do posnetkov z nagovorom predsednice ZDGM mag. Lučke Lazarov Šerbec in dokumentarnega filma RTV SLO o delovanju generala Rudolfa Maistra in prve slovenske Narodne vlade v Ljubljani za slovensko severno mejo, ki bo vse nas spomnil na dogodke izpred stotih let.

Na državni ravni bodo aktivnosti potekale na dan praznika, v ponedeljek 23. 11. 2020. Predsednica ZDGM mag. Lučka Lazarev Šerbec bo ob 7.30 gostovala v oddaji Dobro jutro na prvem programu RTV SLO. Skupaj s predstavnikom MORS bo nato položila lovorov venec pred spomenikom generala Maistra pred zgradbo MORS, skupaj z mestno občino Ljubljana pa pred spomenikom na Trgu OF v Ljubljani. Sledi sprejem v predsedniški palači, kjer bo poleg nagovora predsednika republike Boruta Pahorja imela krajši nagovor tudi naša predsednica. V delegaciji bo poleg predsednice tudi predsednik DGM Ljubljana Dušan Vodeb.

V popoldanskem času bo sodelovala pri polaganju venca pred Maistrovima spomenikoma v kadetnici in mestnem parku ter na Maistrovem grobu v Mariboru. Na dan praznika bo na spletni strani Mestne občine Maribor nagovor župana in predsednice ZDGM. S Stanislavom Kocutarjem bo ponela tudi intervju za Radio Maribor.

Prav tako bo položeno cvetje pred spominskimi obeležji, posvečenimi generalu Maistru in njegovim borcem po številnih krajih po Sloveniji.

Dragi domoljubi!
Želim si, da bi praznik preživeli varno, predvsem pa zdravo in obudili spomin na našega velikega junaka generala Maistra. Izobesite zastave in tudi s tem pokažite spoštovanje do državnega praznika.

Predsednica Zveze društev general Maister mag. Lučka Lazarev Šerbec

Dokumentarni film RTV SLO o delovanju Rudolfa Maistra in prve slovenske Narodne vlade v Ljubljani

Scroll to Top